Ca. en tredjedel av alle rammer jeg reparerer kommer med post. Enkleste måte å sende på er å benytte en sykkeleske i papp, som sykkelbutikker mottar nye sykler i. Sykkelbutikkene har som regel masse sykkelesker til overs (særlig på våren!) som bare tar opp plass, og gladelig ønsker å bli kvitt. Klarer du å få en som er innenfor postens mål på 120 x 60 x 60, vil den kunne sendes som Norges pakke. Vekten må være under 10 kg, men dette er sjeldent noe problem. Skulle esken være for stor, er det som regel enkelt å «justere ned» denne med en tapet/Stanley kniv og pakketape. Sparer fort et par hundre kroner på dette.

Porto for 2021 er kr. 149,-. om det kjøpes på postens sine sider. Om målene er utenfor 120 x 60 x 60 er prisen kr. 290,-. Priser er hver vei. Ved hastesaker er det selvfølgelig mulig å sende ekspress over natt. Her er vekt/postnummer viktig, og prisene mer differensiert. Vanligvis mellom kr. 450,- og kr. 550,- (en vei).

 

Link til postens sine sider er her: http://www.posten.no/produkter-og-tjenester/pakker/norgespakken-sende-pakke-i-norge#produktinfo

 

Ved pakking i eske er det ikke nødvendig å "surre" inn hvert enkelt rør i bobleplast. Husk at den skal pakkes ut! Har man tilgang til Biltema / Clas Ohlson el. lign. har disse isolasjonsrør beregnet brukt på kobberrør for vann. Disse fås i forskjellige dimensjoner, koster lite, og er ypperlige til å tre over enkeltrørene på en ramme. Også anbefalt ved transport av sykkelen f.eks. fra Lillehammer til Rena (et eller annet ritt i slutten av august…). Et par lag med bobleplast og tape rundt HELE ramma fungerer også bra. Eventuelt at par gamle laken. Er det en trang eske, stiv gjerne av baktriangelet med en isoporbit (i plastpose!) så ikke denne kan klemmes sammen. Lett å pakke/pakke opp :-)

 

Også ved forsendelse av hjul kan det være greit å høre med en sykkel butikk. Her fås også spesialesker som er egnet for formålet.

 

Rammer må svært gjerne sendes rengjort!

Sykkel og felg esker Sykkel og felg esker Sykkel og felg esker Sykkel og felg esker Sykkel og felg esker Sykkel/pappeske